Guma do zastosowań spożywczych

Na bazie kauczuku SBR oraz NR – kauczuku naturalnego, przeznaczona do kontaktu z produktami spożywczymi mającymi w składzie tłuszcze roślinne tj. (olej słonecznikowy, sojowy, rzepakowy) i zwierzęce np. tran jak również z produktami nie  zawierającymi tłuszczu tj. (cukier, mąka, kasza, owoce, warzywa, nasiona, kawa ) w postaci sypkiej lub innych postaciach.

Płyty te znajdują zastosowanie:
w przemyśle mleczarskim, piwowarskim, w przetwórstwie owoców i warzyw, w przechowalniach żywności i chłodnictwie; w przetwórstwie mięsnym,  drobiarskim oraz rybnym; uszczelnienia układów wody pitnej. Wszędzie tam, gdzie wymagany jest atest (deklaracja zgodności) na dopuszczenie kauczuku do kontaktu z produktami spożywczymi.

Zakres temperatur: -40°C do 70°C
Twardość: 65° ± 5° ShA
Gęstość maksymalna: 1,50 g/cm3
Barwa: biała (beżowa)